Harry Potter and the Deathly Hallows – partea I


Am fost aseara sa vad Harry Potter and the Deathly Hallows. Numai eu stiu cum am asteptat filmul asta, si cum mai astept inca si partea a doua. Curiozitatea mea fiind pe jumatate satisfacuta acum, pot sa va zic si voua ce si cum, daca merita sau nu, cine cu cine se mai cearta etc.

Intrarea in sala de cinema

Mi-a placut in primul rand atmosfera creata de cinematograf. Intrarea in sala era foarte frumos decorata, dupa cum puteti vedea in fotografie (calitatea nu e excelenta pentru ca telefonul meu nu e grozav in materie de fottografii, dar eu zic ca se intelege ce-i acolo 🙂 ). Mai mult decat atat, tot cinematograful era decorat cu roller up-uri si postere cu personaje din film, scarile erau drapate cu panza neagra si panze de paianjen si, ce mi-a placut cel mai mult, angajatii, chiar si unii de la securitate, erau imbracati in uniforma Griffindorilor de la Hogwarts.

Filmul a fost super tare, din pacate nu a fost 3D la cineatograful de aici, dar ca mare fan al cartilor cu Harry Potter, pot spune ca filmul i-a facut dreptate cartii de data asta. Oricum in ultima carte se intampla enorm de multe comparativ cu restul, si tot ceea ce se intampla e vital pentru poveste. A fost foarte buna ideea de a face filmul in doua parti, altfel chiar nu vad cum ar fi putut reda povestea.

Efectele speciale sunt foarte tari, din nou imi pare enorm de rau ca nu l-am putut vedea 3D. Serpi care sar din ecran si vraji care iti trec pe langa ureche ar completa foarte bine intreaga experienta. Dar si fara ele totusi, filmul e reusit. Nu-i lipseste umorul (care in carte, trebuie sa recunosc, se lasa cautat), dar nici scenele triste. In cartea a saptea mor mai multi oameni decat in toate celelalte puse la un loc. Deja lucrurile sunt extrem de serioase (cunoscatorii cred ca au recunoscut semnele inca din partea a sasea) si din punctul meu de vedere, aceasta ultima parte nu mai poate fi considerata pentru copii, cat poate pentru adolescenti si tineri. Este mult mai multa violenta decat in celelalte, cu sange si moarte si teroare peste tot. In plus eroii nostri mai au si alte prioritati…extracuriculare.

All in all filmul merita vazut. E drept, perspectiva mea e putin biased cand vine vorba de Harry Potter, dar pe bune, nu va pierdeti 2 ore jumate degeaba. Ce trebuie sa stiti e ca daca nu ati vazut macar partea a sasea, va este greu sa intelegeti ce se intampla. Fara notiunea de horcrux nu puteti descifra filmul :).

Din partea mea ii dau filmului 4,8 din 5 (si asta numai pentru ca nu e carte). Sper sa va placa si, daca aveti intrebari, comentarii sau pareri, le astept cu mare drag.
 

Advertisements
Explore posts in the same categories: Movies I've seen

Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

3 Comments on “Harry Potter and the Deathly Hallows – partea I”


  1. […] Harry Potter and the Deathly Hallows – partea I Fri Nov 19, 2010 13:41 pm Am fost aseara sa vad Harry Potter and the Deathly Hallows. Numai eu stiu cum am asteptat filmul asta, si cum mai astept inca si partea a doua. Curiozitatea mea fiind pe jumatate satisfacuta acum, pot sa va zic si voua ce si cum, daca merita sau nu, cine cu cine se mai cearta etc. […] […]

  2. SubSoare Says:

    sincer questul ala ii transforma incet incet in fratia inelului, gen. parca nu-mi mai place. e un fel de plagiat

  3. Amelie Says:

    Ce vrei si tu? Questul e quest, n-ai cum sa-l transformi, toate seamana intre ele. Dar totusi nu l-as numi chiar plagiat. Povestea se leaga foarte bine, si nu e usor sa faci asta pe parcursul a 7 episoade. Trebuie sa admiri macar felul in care Rowling reuseste sa tina povestea sub control, fara nici macar cea mai mica scapaare. Eu una cel putin n-am reusit sa descopar vreun glitch. Pana la urma in toate povestile de genul ai aceeasi esenta good vs. evil. Asta le face pe toate neoriginale?


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: