The Spirit Rebellion de Rachel Aaron


Eli Monpress e cautat de intreaga suflare omeneasca, Miranda Lyonette e in exil, iar ducele din Gaol pregateste o imensa capcana. Intrigile sunt din ce in ce mai complicate, situatiile din ce in ce mai periculoase, iar Alaric, Lordul Furtunilor, pare hotarat sa puna cu orice pret mana pe Nico.

Ducatul Gaol nu a fost jefuit niciodata, avand cel mai puternic sistem de securitate. Iata ce trambiteaza in sus si in jos Ducele din Gaol. Desigur asta ajunge la urechile celui mai mare hot din lume, Eli Monpress, care desi realizeaza ca este o capcana, se hotaraste sa “cada” in ea. De data asta insa, se pare ca Eli a fost prea ambitions.

Spiritualista Miranda Lyonette se afla in exil. La intoarcerea sa din Mellinor este prinsa in mijlocul unui joc politic si acuzata de Inrobire. Nedorind sa se supuna conditiilor puse de catre Tribunal, Miranda fuge. Insa in periplul sau este contactata de catre trimisul Vantului de Vest, care o roaga sa ii faca o favoare: se pare ca in Gaol se intampla lucruri ciudate cu spiritele, iar Miranda este singura care il poate ajuta.

Judecand dupa cele doua carti pe care le-am citit pana acum, mi se pare ca personajele lui Aaron, cel putin cele principale, nu evolueaza deloc. Singurii care par sa creasca sunt Nico si Josef, care trec prin transformari spectaculoase cu fiecare roman. Miranda si Eli insa stagneaza, nu au revelatii, nu se dezvolta, motiv pentru care continuarile par putin seci. Pe de alta parte, se pare ca personajele negative sunt din ce in ce mai multe, mai rele si mai insuportabile, ceea ce mentine cititorul in tensiune.

Din partea mea, cartea are 3,5 din 5.

Advertisements
Explore posts in the same categories: Books I read

Tags: , , , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

One Comment on “The Spirit Rebellion de Rachel Aaron”


  1. […] The Spirit Rebellion de Rachel Aaron Wed Nov 03, 2010 18:40 pm Eli Montpress e cautat de intreaga suflare omeneasca, Miranda Lyonette e in exil, iar ducele din Gaol pregateste o imensa capcana. Intrigile sunt din ce in ce mai complicate, situatiile din ce in ce mai periculoase, iar Alaric, Lordul Furtunilor, pare hotarat sa puna cu orice pret mana pe Nico. Ducatul Gaol nu a fost […] […]


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: